Research Fraude

Financelab doet onderzoek naar een aantal zaken in de verzekerings- en banksector die op basis van objectief aantoonbare feiten niet verlopen (zijn) volgens de relevante regelgeving. Om dat onderzoek correct en neutraal te laten verlopen proberen we contact te houden met alle betrokken partijen, ook degenen tegen wie de verdenking van onregelmatigheden bestaat.

Een selectie van onze bevindingen plaatsen we op deze blog. We stellen het feiten- en bewijsmateriaal waarover we beschikken, op basis van duidelijke afspraken, ter beschikking van groeperingen van potentieel gedupeerden of hun vertegenwoordigers.


QUESTRA WORLD | QUESTRA HOLDINGS | ATLANTIC GLOBAL ASSET MANAGEMENT

Het FSMA heeft in het verleden herhaaldelijk gewaarschuwd voor de activiteiten van Questra Holdings, Questra World en Atlantic Global Asset Management. Ondertussen is het internationale netwerk al enige tijd compleet verdwenen maar in België blijven nog een paar kernen De kans dat deze drie initiatieven een ponzi-schema of boiler-room zijn is reëel. Dat blijkt ook uit eigen onderzoek van Financelab.

Wij krijgen ondertussen steeds meer vragen van potentieel gedupeerden over de opties die open staan als het netwerk effectief zou struikelen.

Hebt u zelf ervaring  – positief of negatief – met Questra en Atlantic Global Asset Management of bent u betrokken bij de zaak als belegger of als bemiddelaar, neem dan vrijblijvend en confidentieel contact op met ons via dit contactformulier.

U kan ook contact opnemen met de FSMA via het elektronische contactformulier.

DOSSIER ARISTOPHIL

Lees hier het artikel over de zaak in Trends

Onze eigen artikels over de zaak :

Verband tussen Kepha Invest en Aristopil

Aristophil België in faling

Beslag gelegd op tegoeden en collectie van Aristophil

Gedoogbeleid tegenover Aristophil dreigt honderden kleine beleggers zuur op te breken

U kan het volledige dossier over Aristophil volgen via de subpagina op onze site.


DOSSIER QUALITY INVESTMENTS

U kan het volledige dossier over Quality Investmenst lezen via de subpagina op onze site. We blijven het dossier volgen omdat de zaak in Nederland nog een vervolg krijgt. Maar ook in België zijn er nog juridische implicaties met een aantal verzekeringsmaatschappijen. Onder meer de rechtsbijstandsverzekaars hebben nog aanzienlijke belangen in de verdere afwikkeling van de zaak.

Recente update.

De Nederlandse onderzoekswebsite Quotenet werd getipt over het rijkeluisleventje van Dennis Moens, een van de drie hoofdverdachten van deze zaak. Moens stelt het blijkbaar prima. Hij behoort in het mondaine Marbella tot de celebrities en werd vorig jaar, met zijn vriendin Lorena Ribeiro, vader van een tweeling. Moens vierde zijn 29ste verjaardag ook met de nodige grandeur.

Quotenet zat ook een tweede hoofdverdachte op de hielen. Frank Laan maakt blijkbaar grote sier op Ibiza in het gezelschap van zijn nieuwe vriendin. Zij post overigens vrolijk foto’s op haar Faceprofiel met Laan in Parijs en zelfs aan haar, overigens erg populaire café in Enkhuizen.

(foto’s: Facebook)

3 gedachtes over “Research Fraude

  1. Pingback: Findoc : private insurer : life settlements

  2. Wat jammer dat de hele portfolio verloren is gegaan en als een van de benadeelden wil ik toch even iets kwijt. Oorzaak is naast het twijfelachtige optreden van de Nederlandse FIOD ongetwijfeld de onenigheid tussen de verschillende participanten groepen. De belgische participantengroep MQIC heeft gezorgd voor deze schade en dat onder leiding van F. Lycops, Advcoaat De Schepper en oa E. Homan. Deze partij heeft, overigens net als Financelab, alle verhaaltjes van derden als zoete koek geslikt en in the blind een mening geschreven die, naar inmiddels blijkt, bezijden de waarheid ligt. De rechter zal bepalen of er wel degelijk schuld ligt bij de verdachten. De kans is echter klein dat er uberhaupt een vervolging plaats gaat vinden omdat alle zogenaamde feiten tot nu toe eenvoudig van tafel worden geveegd. Een ding is zeker de verliezer is de investeerder en graag zou ik mede met alle investeerders optrekken om te kijken waar we deze gigaclaim, ruim 300 miljoen dollar, kunnen neerleggen. Of dit nu bij MQIC of de Staat der Nederlanden ligt is mij om het even maar dat we er met zijn allen alles aan moeten doen om de veroorzakers van onze verliezen te laten betalen.

Reacties zijn gesloten.